Nova vlast u Metkoviću podnijela kaznenu prijavu protiv Jamba!

Foto: Arhiva

ZBOG nenamjenskog trošenja proračunskog novca, nova gradska vlast u Metkoviću podnijela je kaznenu prijavu USKOK-u protiv bivšeg gradonačelnika i dvojice gradskih službenika!

Grad Metković kazneno je prijavio bivšeg gradonačelnika Stipu Gabrića Jamba zbog sumnje da je višegodišnjim malverzacijama s putnim nalozima oštetio gradski proračun za najmanje milijun kuna. Uz dugogodišnjeg bivšeg gradonačelnika, USKOK-u i Županijskom državnom odvjetništvu prijavljeni su i bivši pročelnik za financije Berislav Bafo te vozač Petar Čarapina.

"Osumnjičenici su prijavljeni da su u razdoblju od siječnja 2005. godine do 2. lipnja 2013. kao odgovorne i službene osobe i to Stipe Gabrić kao tadašnji gradonačelnik, Berislav Bafo kao namještenik grada Metkovića u svojstvu vozača i Petar Čarapina u svojstvu pročelnika za financije grada Metkovića oštetili grad Metković za točno neutvrđeni iznos, a najmanje u iznosu od milijun kuna",  izjavio je zamjenik gradonačelnika Metkovića Nikola Grmoja, prenosi HRT.

Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov kaže kako im je bivša vlast ostavila 17 milijuna kuna duga, a ne 13 kako su tvrdili prilikom primopredaje vlasti.

"Jedan od tih razloga koji se dogodio su i putni nalozi koji su rađeni na vrlo sumnjiv način i njih ima na stotine. Sumnjivi su jer nemaju popratnu dokumentaciju. Dakle, predstavljeni su bez računa, bez izvješća, sve ono što bi jedan putni nalog trebao sadržavati. Nama čini sumnju da su putni nalozi zapravo služili da se iz Grada izvuče novac. Upravo radi toga smo podigli kaznenu prijavu protiv Stipe Gabrića Jambe i dvojice gradskih zaposlenika koji su, kako smo napisali u kaznenoj prijavi, oštetili Grad u minimalnom iznosu od milijun kuna", rekao je Petrov.

Pročitajte više