Nove kaznene prijave protiv kradljivaca bakra iz HEP-ovih skladišta

Foto: Arhiva

PROTIV petočlane skupine provalnika iz Siska, u dobi od 19 do 26 godina, već osumnjičenih za provale u skladišta HEP-a u Topuskom, Glini i Petrinji, policija je podnijela nove kaznene prijave za tri teške krađe, izvijestila je danas sisačka policija.

Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni početkom siječnja ove godine u krugu HEP-a u Ulici Zrinskih i Frankopana u Dvoru, provalili u skladište i ukrali tri trombla s bakrenom užadi.

Sredinom svibnja ove godine u krugu iste rasklopne stanice HEP-a u Dvoru su provalili u skladišta i garaže te ukrali oko 100 kilograma vodiča, bakrenu sabirnicu, više komada mesinganih spojnica te oko 150 metara bakrenog kabla.

Nadalje je utvrđeno da su početkom svibnja u Kupskoj ulici u Petrinji iz HEP-ovog skladišta ukrali oko 1500 kilograma bakrenog užeta i oko 50 kilograma bakrenih stezaljki.

Ukradene predmete su prodali u stanicama za otkup sekundarnih sirovina na zagrebačkom području, a procjenjuje se da je HEP ovim trima teškim krađama oštećen za oko 100 tisuća kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja svi osumnjičeni su prijavljeni za teške krađe provaljivanjem.

Pročitajte više