Novi slučaj pedofilije u Srbiji: Vjeroučitelj dječacima rješavao zadaću u zamjenu za seksualne usluge

PROŠIRENA je istraga protiv 32-godišnjeg defektologa iz Smedereva, koji je krajem prošlog mjeseca uhićen zbog sumnje da je seksualno iskorištavao dvojicu dječaka dok je radio kao vjeroučitelj u nekoliko škola u Smederevu i kao savjetnik u Savjetovalištu za mlade.

Nakon pokretanja istrage pojavila su se još četvorica maloljetnika u dobi između 14 i 17 godina, koji također tvrde da ih je vjeroučitelj seksualno iskorištavao, javlja Blic. Dječacima je, kao protuuslugu za seksualno zadovoljavanje nudio pomoć pri rješavanju problema u školi, poput pisanja zadaće.

Istražni sudac 32-godišnjaku je odredio dvomjesečni pritvor, a počela su i saslušanja njegovih kolega i učenika. Svi oni koji bi na bilo koji način mogli biti povezani s ovim slučajem bit će pozvani na razgovor.

Vjeroučitelj je uhićen krajem veljačke ove godine, a u njegovom mobitelu pronađene su brojne poruke u kojima otvoreno poziva dječake na seksualne odnose. U nekim porukama spominju se i iznosi koje je planirao platiti za takva "druženja". Radio je većinom u srednjim školama i vjerskim sveučilištima, a zabrinjava činjenica da je nekoliko mjeseci bio zaposlen i u jednoj osnovnoj školi.

Pročitajte više