Obama: Zapad nije u ratu protiv islama, to je obična laž

Foto: FAH

AMERIČKI predsjednik Barack Obama danas je oštro kritizirao tvrdnju pripadnika nekih terorističkih organizacija, prema kojoj je Zapad u ratu protiv islama, jer je to "obična laž".

"Muslimanske zajednice, koje čine i intelektualci i vjerski čelnici odgovorne su boriti se ne samo protiv pogrešnih interpretacija islama već i protiv laži o tomu da smo angažirani na sukobu civilizacija", rekao je Obama posljednjega dama summita posvećenog posebno borbi protiv džihadističkih grupa.

"Tvrdnja prema kojoj je Zapad u ratu s islamom obična je laž i na nama je da je odbacimo", rekao je američki predsjednik pred šezdesetak predstavnika zemalja koji su se sastali u Washingtonu. "Taj je pojam temelj na kojemu teroristi grade svoju ideologiju i pokušavaju opravdati nasilje", kazao je.

Podsjetivši da je u rujnu 2014., na sastanku Opće skupštine UN-a u New Yorku pozvao na iskorjenjenje ekstremizma, američki predsjednik pozvao je sve prisutne da iznesu konkretne prijedloge o tomu na idućoj sjednici koja će se održati na jesen.

"Sjedinjene Države učinit će još više u borbi protiv ideologija koje siju mržnju. Danas vas pozivam da nam se u toj borbi pridružite", kazao je.

Pročitajte više