Obitelj brutalno ubijenog mladog humanitarca ispunila njegov san da pomogne izbjeglicama

Screenshot i video: Al Jazeera

"OVOG ljeta krećem na put u Tursku sa deset stomatologa kako bih pomogao sirijskim izbjeglicama kojima su potrebne zubarske usluge", u rujnu 2014. godine najavio je dvadesettrogodišnji student stomatologije Deah Barakat, prenosi Al Jazeera Balkans.

Međutim, Deah nikada nije otišao na ovaj put. On, njegova dvadesetjednogodišnja supruga Yusor i njena devetnaestogodišnja sestra Razan brutalno su ubijeni u svom domu u Sjevernoj Karolini u veljači ove godine.

 


 

Deah se nadao da će za svoju pomoć sirijskim izbjeglicama skupiti 20,000 dolara s kojom bi kupio medicinsku opremu namijenjenu sirijskoj djeci u izbjeglištvu. Međutim, donacije su višestruko premašile tu sumu pa je na kraju skupljeno preko 500,000 dolara.


Njegov je otac, uz pomoć desetaka volontera, prikupljeni novac iskoristio baš onako kako je Deah planirao. U nekoliko dana stomatološke usluge dobilo je preko 800 izbjeglica u jednom kampu u Turskoj.

"Vratio sam se s puta kasno navečer. Sljedećeg jutra sam otišao posjetiti Deahov grob. Osjećao sam se dobro zato što sam uradio nešto što je on planirao", ovaj plemeniti čin komentirao je Deahov otac Namee.

Pročitajte više