Obitelj sa zagrebačke Grmoščice u ponedjeljak useljava u novi stan!

Foto: facebook

NAKON što su mediji objavili priču o obitelji Petan, koji živi na zagrebačkoj Grmoščici u kući koja je opasna za život jer se nalazi na klizištu, konačno je reagirala Gradska uprava i omogućila stan za obitelj!

"Prema odluci gradonačelnika, obitelj Petan u ponedjeljak će useliti u novi stan u naselju Sopnica Jelkovec, Ulica Ljudevita Posavskog. Stan veličine 48,23 m2, dodjeljuje se na privremeno korištenje, do sanacije klizišta. Do useljenja, obitelj će se dogovoriti hoće li njihovi ljubimci ostati s njima ili biti smješteni u Azilu Dumovec. ", objavili su iz Grada.

Podsjetimo, nešto više od mjesec dana traje drama obitelji, koja je od Grada zatražila privremeni smještaj jer im je građevinski inspektor zabranio život u kući koja bi se zbog opasnog klizanja terena mogla urušiti. Majka i njen sin invalid dobili su smještaj, ali u različitim dijelovima grada te bez mogućnosti da uz sebe smjeste svoje ljubimce. Sin koji zbog svoje invalidnosti ne može živjeti sam napustio je privremeni smještaj i došao se u opasnu kuću brinuti za svoje pse. Nakon nekog vremena pridružila mu se i majka jer ga nije mogla ostaviti samoga.

Nakon što je zahvaljujući stanovnicima Kustošije, njihova priča završila u medijima, pronađen im je stan u koji će useliti.

Pročitajte više