Oblačno, kišno i vjetrovito sve do sunčanog vikenda

Foto: FAH

U UNUTRAŠNJOSTI pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice će biti kiše, uglavnom u unutrašnjosti, a u Gorskom kotaru i Lici ponegdje je moguća susnježica i snijeg.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, ponegdje s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na sjevernom dijelu i olujna bura, a samo u južnoj Dalmaciji istočnjak i jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9, niža u gorskom području, te od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas.

Vrijeme do vikenda "mračno, mokro i prohladno"

Crometeo je najavio i pregled vremena za ostatak tjedna. Čini se da do vikenda moramo imati spremne kišobrane, a tada se možda i "zagrijemo" na 10 Celzijevih stupnjeva uz malo sunca.

KOPNO

"Baš onako kasnojesenje vrijeme, mračno, mokro i prohladno", opisuje Crometeo vrijeme do vikenda.

Sutra će i dalje biti puno oblaka, a povremeno može biti i slabe kiše, u gorju snijega. Oborina će biti puno manje danas. U pauzama od kiše možda se uspije probiti i koja zraka sunca, prije svega u sjeverozapadnim krajevima. Ostaje nam prohladno, ali uz temperaturu zraka u pozitivi. Jutarnja će biti od 0 do 5, a najviša dnevna većinom između 3 i 8 Celzijevih stupnjeva.

Bliže vikendu sve stabilnije i sunčanije

Do kraja tjedna će se vrijeme stabilizirati. U petak bi trebalo biti suho sa sunčanim razdobljima. Vjerojatno će nam noći i jutra biti malo hladniji uz mogućnost za slab mraz i maglu, ali dnevna temperatura će biti u porastu zbog mirnog vremena i sunčanih razdoblja pa možda već u petak poslijepodne uhvatimo 10 Celzijevih stupnjeva.

Za vikend suho, djelomično sunčano i ugodno zdravo vrijeme. Jutra svježa uz slab mraz i mjestimičnu maglu, a dani ugodno topli s dosta sunca i temperaturom oko 10 Celzijevih stupnjeva, ponegdje i malo višu.

MORE


Sutra će već na moru biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Samo će ponegdje još pasti malo kiše, najviše na moru Dalmacije. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena bura koja će sve više slabiti tijekom dana. Južnije od Šibenika slabo do umjereno jugo i levant, do večeri će prestati i okrenuti na slabu buru. Jutro će biti samo malo svježije u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne temperature većinom od 9 do 15°C.

U petak djelomično ili pretežno sunčano i suho. Ujutro i navečer puhat će slaba do umjerena bura, danju slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 10 do 15°C.

Vikend na obali sunčan i suh

Pretežno sunčano i suho bit će u subotu. Puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na petak.

Nedjelja donosi pretežno vedro vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, samo podno Velebita pojačana bura. Jutro i večer malo hladniji, najviše dnevne temperature većinom od ugodnih 11 do 15 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte više