Occupy Croatia: Dok "mass mediji" šute, nas je sve više!

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

POKRET Occupy Croatia koji stoji iza niza prosvjeda u Hrvatskoj a u "cilju obrane javnih dobara", odaslalo je posebno priopćenje vezano za šutnju u medijima. Njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti. 

Do sada su organizirana četiri prosvjeda u cilju obrane javnih dobara (zadnji je bio u petak 15.2.2013.) u nekoliko hrvatskih gradova, uz podršku različitih građanskih inicijativa, ali i uz javnu podršku Anonymous Croatia. Iz tjedna u tjedan, unatoč šutnji mass medija, raste broj prosvjednika, ali i podrška javnosti, što nas motivira da istim putem nastavimo i dalje.

Kao i dosad, pozivamo građane na mirno, ali glasno okupljanje na kojem će izraziti svoje nezadovoljstvo Zakonom o strateškim investicijskim projektima RH, koji Vladi omogućuje raspolaganje dobrima u javnom vlasništvu bez utjecaja naroda, pa čak i Sabora što je nedopustivo i krši čl. 2. Ustava RH. Spriječavanje donošenja tog zakona je glavni cilj naših prosvjeda, no izražavamo i svoje nezadovoljstvo općim stanjem u zemlji. 

Naime,Vlada u godinu dana mandata nije predstavila nikakvu strategiju razvoja, nije pokrenula proces poništenja privatizacije niti vraćanja nezakonito iznesenog novca hrvatskih građana koji je sumnjivim putevima pretvoren u javni dug. Nezaposlenost raste, poduzetništvo izumire, a Vlada se brine jedino da što prije uđe u Europsku uniju unatoč činjenici da se u većini zemalja EU događaju masovni prosvjedi i štrajkovi, kao činjenici da ima sve više najava o istupanju nekih članica.

Svaki dan nastojimo infromirati što veći broj građana i upoznati ih sa stvarnim stanjem u državi, što je vjerojatno i razlog sve većeg odaziva na prosvjede, a ovo je tek početak. Prosvjedi su mirnog karaktera jer ne podržavamo nasilje/vandalizam. Ono daje izliku policiji da krene svim sredstvima na miroljubivu većinu. Mi vjerujemo u mirnu revoluciju kakvu je proveo Island (koju su vodeći mediji također prešutjeli) i dajemo sve od sebe da je realiziramo na najbolji mogući način.
Vrijeme je da poduzmemo nešto za sebe, za svoju djecu. Jedino što ljude drži na životu je nada. Ne držite svoje nezadovoljstvo u sebi, tako se stvari neće promijeniti. Možda pojedinac ne može promijeniti mnogo toga, ali ako se svi skupa ujedinimo čuda su moguća i mi vjerujemo u njih. Mi vjerujemo u Vas. Pitanje je samo koliko Vi vjerujete u sebe...
 

Pročitajte više