Od 2006. godine traje problem s hrvatskim putovnicama: Kako srpski kriminalci dolaze do njih?

HRVATSKA policija intenzivno radi na otkrivanju načina na koji su Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić došli u posjed hrvatskih putovnica, potvrdila je za Blic glasnogovornica hrvatskog MUP-a Marina Mandić.

"Problem s hrvatskim putovnicama traje od 2006. godine kada je Sretko Kalinić zatražio taj dokument u zagrebačkoj policiji koristeći se lažnim podacima. Od tada kontinuirano radimo na tom problemu, ali ne možemo iznositi detalje kako ne bismo ugrozili istragu", dodala je Mandić za Blic.

Objasnila je kako su kod uhićenih nađene stare putovnice, izdane prije 1. siječnja 2010. godine, te da je uvođenje biometrijskih putovnica iskorijenilo mogućnost falsificiranja. "Rezultate istrage očekujemo uskoro", najavila je naša glasnogovornica.

Podsjetimo, kod Bojovića, Milisavljevića i Petrića koji su uhićeni u Španjolskoj prije desetak dana pronađene su tri hrvatske osobne iskaznice te tri važeće putovnice. Jedna putovnica, izdana 31. prosinca 2008. godine,  glasila je na ime Marijana Barišića, koji je prije četiri godine prijavljen kao nestala osoba.

Pretpostavlja se da su putovnice izrađene u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte više