Odgođeno suđenje Sanaderu u slučaju Planinska

Foto: Hina

SUĐENJE Ivi Sanaderu u aferi Planinska danas je odgođeno nakon što se svjedoci koji su danas trebali svjedočiti nisu pojavili na sudu. Danas su trebali svjedočiti bivši ministar poljoprivrede Božidar Pankretić, Karlo Đurišić i Davor Blažević.

"Idemo dalje", parafrazirao je nekadašnji HDZ-ov predizborni slogan bivši šef te stranke, Ivo Sanader nakon što je prošlog tjedna zapečaćeno još jedno suđenje- ono u slučaju Fimi medija koje mu je dodalo devet godina zatvora.

Ivo Sanader danas je ponovo sjeo u optuženičku klupu i to onu u slučaju Planinska kojim se tereti da je primio proviziju od 17 milijuna za prodaju zgrade u Planinskoj ulici. Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović uoči nastavka suđenja, a s obzirom na zadnju presudu, kaže - njegov se klijent osjeća dobro.

"Nastavlja se postupak koji je u tijeku i sad će se probati usredotočiti na obranu u ovom predmetu, a očekujući pisani otpravak presude u predmetu Fimi media. Tu ćemo pisati žalbu za koju smo uvjereni da imamo dosta razloga za uspjeh", izjavio je Prodanović.

Optužbe protiv Sanadera u ovom je slučaju potkrijepio njegov suoptuženik Stjepan Fiolić, a optužbe je priznao i bivši ministar Čobanković, osuđen na rad za opće dobro. Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi ostao je i Mladen Mlinarević, a bivšeg premijera, uz ovaj, očekuju još postupci za afere HEP - DIOKI i HEP - TLM.

 

Pročitajte više