Okončana talačka kriza u Iraku: Oslobođeni svi taoci u Ramadiju

Foto:jaagtv

IRAČKE snage sigurnosti upale su u subotu na sveučilište Anbar i oslobodile sve taoce, javila je državna televizija. Podsjetimo kako smo javljali ranije.

Grupa  naoružanih muškaraca zauzela je u subotu zgradu sveučilišta u iračkoj zapadnoj pokrajini Anbar, pri čemu je nekoliko stotina studenata i njihovih profesora ostalo zatočeno unutar kampusa, izvijestili su sigurnosni izvori.

Nakon što su savladali čuvare naoružani muškarci su tijekom noći upali u zgradu Sveučilišta Anbar u pokrajinskome glavnom gradu Ramadiju te su postavili bombe kako bi spriječili snage sigurnosti da uđu u zgradu. Policija je okružila zgradu, odgovorivši pucnjavom na pucnjavu militanata s krova sveučilišta.

Iz bolnice su kazali da su u bolnicu primljena dva tijela, jednog studenta i jednog policajca.

"Oko 4 sata se čula pucnjava. Mislili smo da je riječ o snagama sigurnosti koje nas dolaze zaštititi, no iznenadili su nas naoružani muškarci", rekao je profesor fizike koji je zajedno s još nekoliko kolega kojima su domovi izvan Ramadija proveo noć na sveučilištu zbog ispitnih rokova i uspio je pobjeći preskočivši ogradu sveučilišta.

Zbog nasilja je svoje domove u toj pokrajini u proteklih šest mjeseci napustilo gotovo 480.000 ljudi.

Pročitajte više