Opet zločin iz mržnje: Mladić i djevojka napali gay par u ZET-ovom autobusu!

"PEDERČINE, gubite se odavde! Koji kurac radite ovdje?" - samo su neke riječi su koje je morao trpjeti 24-godišnji student dok mu se niz lice slijevala krv zbog jakog udarca u područje nosa. Dogodilo se to na očigled prepunog noćnog autobusa, linija broj 34 u smjeru Trešnjevke, 20. listopada oko 2:10 sati ujutro na autobusnoj postaji kod Tehničkog muzeja, kada su napadač i njegova djevojka, izlazeći iz autobusa, podmuklo i kukavički, sleđa napali 24-godišnjaka i njegovog partnera, inače državljanina Španjolske. Nakon prvog udarca u nos, napadač je nastavio vrijeđati i udarati nogama, sve uz podršku i bodrenje svoje djevojke, te je tom prilikom ozlijedio i španjolskog državljanina. Napad je prestao kada je vozač uspio zatvoriti vrata autobusa.

Mole se svjedoci da se jave

Napad je kao zločin iz mržnje odmah prijavljen policiji koja uz oštećene ima iskaz jednog svjedoka, dok je i Zagreb Pride u međuvremenu došao do tri svjedokinje koje su spremne dati iskaz u korist oštećenih, kažu iz Zagreb Pridea.

O cijelom događaju obaviješteno je i španjolsko veleposlanstvo. "Podsjećamo da su u nedavnom napadu protiv lezbijskog para upravo svjedoci bili ključni faktor pronalaska i identifikacije napadača, stoga apeliramo na sve građane i građanke da ako imaju saznanja o tome tko su napadači, neka se jave u VII. Policijsku postaju Trešnjevka, u Nehajskoj ulici ili direktno Zagreb Prideu.", poručuju iz Zagreb Pridea.

Napadač je svjetlije puti, jako kratke kose, oko 175 cm visine, u ranim 20-im godinama, s izrazitim zagrebačkim naglaskom, dok je djevojka viša od njega, tamne kose sa svjetlijim pramenovima.

Slijedi kaznena prijava
Odvjetnice Zagreb Pridea podnijet će kaznenu prijavu protiv zasada nepoznatih počinitelja zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje na štetu gej para.

"Od zagrebačke policije tražimo da ovom zločinu pristupi krajnje ozbiljno i odmah pronađe počinitelja, te da ovaj napad kvalificira kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, sukladno Kaznenom zakonu, a prema Protokolu o postupanju u slučajevima zločina iz mržnje.", zaključuju iz Zagreb Pridea.

Pročitajte više