Oprostite se od sunca: U srijedu počinje prava jesen

Foto: Guliver Image / Getty Images (Ilustracija)

STANOVNICI Hrvatske zadnjih su dana uživali u neuobičajeno toplom vremenu za ovo doba godine. No, sunčani dani ipak neće još dugo trajati. Od sredine tjedna, prema prognozi DHMZ-a, možemo očekivati pravu jesen.

Još u utorak će tako u Zagrebu biti izuzetno toplo i sunčano. Dnevna temperatura trebala bi se kretati i do 23 stupnja Celzijusa. No, u srijedu nam stižu naoblaka i zahlađenje, te se očekuju temperature između 12 i 15 stupnjeva.

Dodatno zahlađenje očekuje se u četvrtak, kada će se dnevna temperatura u glavnom gradu Hrvatske kretati između 9 i 14 stupnjeva Celzijusa. Pred kraj tjedna opet nas, prognozira DHMZ, čeka sunčano vrijeme, ali novi porast temperatura ne treba očekivati; živa u termometru neće se penjati iznad 15 stupnjeva.

Nešto toplije i ovoga tjedna će biti u Dalmaciji. Stanovnici Splita tako će gotovo čitavog tjedna moći uživati u sunčevim zraka, iako će temperatura postepeno padati. U četvrtak bi se temperatura u Splitu trebala kretati između 11 i 22 stupnja, a u petak između 9 i 20 stupnjeva.

Na sjeveru Hrvatske, u Rijeci, se narednih dana očekuje kiša, koja će sa sobom donijeti zahlađenje. U srijedu Riječani ponovo mogu očekivati sunce, ali ne i značajniji rast temperatura. U drugoj polovici tjedna temperatura u rijeci kretat će se od 9 do 17 stupnjeva Celzijusa.

Sredinom tjedna zahlađenje se očekuje i u Slavoniji. Prema prognozi DHMZ-a, temperatura u Osijeku će se u četvrtak kretati između 12 i 20 stupnjeva Celzijusa, dok se već u četvrtak očekuje zahlađenje, uz temperaturu od osam do 15 stupnjeva Celzijusa.

Pročitajte više