Optužen muškarac koji je pucanjem odgodio deložaciju u Preradovićevoj

Foto: FAH

OPĆINSKO Državno odvjetništvo optužilo je u srijedu Teofila Kožula, koji je u studenom zapucao prilikom deložacije iz stana u središtu Zagreba, zbog prisile prema službenoj osobi, dovođenja u opasnost i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Zagrebačko tužiteljstvo Kožula je optužilo da je lani, 10. studenog u zgradi u Preradovićevoj ulici prilikom deložacije uzeo automatsku pušku i rekao sudskom ovršitelju i policajcima da izađu vani kako bi ih spriječio u provođenju ovrhe nad stanom.

Potom je ispalio četiri hica prema stropu, pri čemu su zrna probila oplatu spuštenog stropa i zabila se u nosivu konstrukciju.

Zaključan u stanu dočekao pregovarače

Policajci i sudski ovršitelj u strahu su pobjegli u hodnik zgrade, dok se okrivljenik zaključao u stanu u kojem je ostao sa suprugom i maloljetnom kćerkom sve do dolaska policijskih pregovarača kojima se predao oko podneva.


Ne otkrivajući identitet okrivljenika, tužiteljstvo predlaže da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.

Opsadno stanje, zbog kojeg su specijalni i interventni policajci blokirali uže središte grada, trajalo je oko sat i pol, no srećom je završilo bez žrtava.
 

Pročitajte više