Oštećene jedrilice ostavili u šumi: Pronađena oprema hrvatskih jedriličara u Poljskoj

Ilustracija: Index

JEDRILIČARSKOM klubu Mornar i Jedriličarskom klubu Split u Poljskoj je ukradena oprema vrijedna oko 400 000 kuna. Članovi ovih dvaju klubova su zajedno otputovali na Svjetsko juniorsko prvenstvo za klasu Laser Radial. U noći s četvrtka na petak stigli su u Dziwnow, parkirali se na parkiralištu kluba domaćina natjecanja, ujutro na parkiralištu prikolice s gumenjakom i tri jedrilice više nije bilo.

Jučer su treneri Joško Lalić i Lovre Perhat proveli cijeli dan na policiji, međutim, nade nisu velike. Neslužbeno, šteta se procijenjuje na oko 400 000 kuna. Gumenjak je marke Lolivul 5.9, star svega mjesec dana.

Svjetsko juniorsko prvenstvo počinje 28. srpnja i traje do drugog kolovoza. Na startnim listama je desetero hrvatskih jedriličara, pet djevojaka i pet momaka. Jedriličari kojima su ukradene jedrilice ipak će nastupiti, s unajmljenom i posuđenom opremom.

Sutra u norveškom gradu Moss počinje Europsko juniorsko prvenstvo za Laser 4.7, na kojem također nastupaju hrvatski predstavnici, među kojima i Pavle Živanović i Karla Šavar, koji će u kolovozu nastupiti i na Olimpijskim igrama mladih u Kini. EP u Norveškoj traje do 1. kolovoza.

Oprema pronađena u šumi

Poljska policija je nakon dan i pol potrage pronašla ukradene hrvatske jedrilice klase Laser, no u oštećenom stanju, objavio je Hrvatski jedriličarski savez.

Danas poslijepodne u šumi, šest kilometara udaljenosti od kluba, lokalna policija pronašla je odbačene i oštećene jedrilice, nešto opreme i dio konstrukcije prikolice. Nedostaje onaj financijski navrijedniji dio – novi gumenjak marke "lolivul 5.9" s vanbrodskim motorom, te ostatak prikolice.

Pročitajte više