Ostojić sa stanovnicima Novog Jelkovca: "Zbog Bandića smo došli na loš glas"

Foto: ostojiczazagreb.hr

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Rajko Ostojić sastao se sa stanovnicima Novog Jelkovca. Iz Ostojićeva stožera priopćeno je da su stanovnici Novog Jelkovca ogorčeni na Milana Bandića i na njegov koncept dodjele socijalnih stanova na jednom mjestu, čime se, smatraju, samo getoizira ovaj dio grada.

"Slaba prodaja stanova u Novom Jelkovcu je izravna posljedica kampanje Milana Bandića koji neprestano ponavlja kako je ovo kvart u kojem živi 'sirotinja'. Time vrijeđa sve nas koji smo podignuli ogromne kredite za kupovinu stanova, ali i poštene korisnike socijalnih stanova koji zbog malenih prihoda nisu u mogućnosti kupiti vlastiti stan. Novi Jelkovec ima zbilja ogromni potencijal i može postati ugodno mjesto za život, ali zbog politike 'kupovine glasova' koju provodi aktualni gradonačelnik došao je na loš glas koji se nažalost daleko čuje", rekao je jedan od predstavnika stanara, priopćili su iz Ostojićeva stožera.

Rajko Ostojić osvrnuo se na činjenicu da u Novom Jelkovcu još uvijek nije završena obećana osnovna komunalna infrastruktura u naselju, kao što su tržnica, dom zdravlja, srednja škola i kulturni centar za građane.

"Građani ovog dijela Zagreba imaju pravo na siguran i dostojanstven život i nedopustiva je getoizacija Novog Jelkovca. Zagrebački model stanogradnje je zamišljen kao odličan projekt i u nekim dijelovima grada je on tako i proveden. Ovo što se ovdje događa je situacija da aktualna gradska uprava isključivo zbog svoje samovolje ruši cijenu stanova ljudima koji su podignuli višegodišnje kredite koje sad teško otplaćuju iz mjeseca u mjesec. To je nepošteno prema stanovnicima Novog Jelkovca i imaju se potpuno pravo osjećati prevarenima", izjavio je Rajko Ostojić.

Ostojić je također istaknuo kako će provesti detaljnu reviziju dosadašnje gradske politike dodjele socijalnih stanova te, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te zagrebačkim sveučilištem, pokrenuti projekte koji će potaknuti mlade znanstvenike na kupovinu preostalih stanova u Novom Jelkovcu.

Pročitajte više