Osumnjičenik za krađu Schumacherova dosjea pronađen obješen u zatvoru

Foto: Ilustracija

MUŠKARAC osumnjičen da je ukrao zdravstveni karton teško ozlijeđenog vozača Formule 1 Michaela Schumachera pronađen je u srijedu obješen u ćeliji u policijskoj postaji, objavilo je kantonalno državno odvjetništvo u Zuerichu.

Muškarac, čije se ime ne navodi, radio je kao menadžer u švicarskoj helikopterskoj tvrtki Rega, koja je sudjelovala u prijevozu Schumachera iz bolnice u Grenobleu u sveučilišnu bolnicu u Lausannei 16. lipnja, nakon što se Schumacher probudio iz kome.

Nijemac Michael Schumacher, 45-godišnji sedmerostruki pobjednik Formule 1, zadobio je teške ozljede glave u nesreći krajem prošle godine na skijalištu u francuskim Alpama.

Francuski dnevni list "Le Dauphine Libere" izvijestio je početkom srpnja da su ukradeni podatci o njegovu zdravstvenom stanju ponuđeni europskim medijima za iznos od 60.000 švicarskih franaka s internetske adrese koja pripada zueriškoj helikopterskoj tvrtki.

Uhićen u utorak

Rega je 8. srpnja podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u krađu podataka, ali tvrdi da u to vrijeme nije posjedovala dokaze da je neki od njezinih zaposlenika uključen u krađu.

Istraga zueriškog kantonalnog državnog odvjetništva dovela je u utorak do uhićenja zaposlenika te tvrtke pod optužbom za povredu privatnosti pacijenta i liječničke tajne.

Uhićeni, koji je trebao biti ispitan u srijedu, odbacio je optužbe. Državni je odvjetnik izjavio da nema naznaka da je netko drugi umiješan u njegovu smrt.

Predsjednik uprave Regae Ernst Kohler priopćio je u srijedu da je tvrtka "ožalošćena" zbog toga "tragičnog događaja".

Schumacher je prošle godine odustao od profesionalnog bavljenja automobilizmom.

Pročitajte više