Otac mladića kojeg je usmrtio Maćešić: "Podmeću nam, moj Siniša nikad nije pio"

Foto: Facebook

OBITELJI Siniše Smiljanića, 23-godišnjeg motociklista kojeg je usmrtio vlasnik One2Playja Dejan Maćešić, Allianz osiguranje odbija isplatiti 20.000 kuna odštete iz Sinišine osiguravajuće police. U dopisu kojeg je obitelj Smiljanić dobila na Badnjak, a koji potpisuje likvidatorica Melita Rajković, stoji da je Siniša u krvi imao 1,85 promila alkohola! Sudionici prometnih nesreća koji u krvi imaju više od 0,5 promila alkohola nemaju pravo na isplatu premije osiguranja, pojašnjavaju iz Allianza.

> Obitelj zgrožena blagom kaznom za suvlasnika One2Playja: "Sve ih je potkupio!"

> Otkrivamo kako se izvukao suvlasnik One2Playja: Pokušao utjecati na svjedoke, "pokajao" se nakon tri mjeseca, izbrisali mu 35 prekršaja!

Ovu tvrdnju Allianz osiguranja, međutim, obaraju dokumenti iz sudskog spisa koje je Index dobio na uvid. U optužnici koju potpisuje zamjenica općinske državne odvjetnice Silvia Lončar jasno stoji da je Siniša bio trijezan kada ga je Maćešić udario svojim automobilom.

Obdukcija pokazala da je Siniša bio trijezan

Da u Sinišinoj krvi nisu pronađeni tragovi alkohola jasno stoji u obdukcijskom izvješću kojeg potpisuju liječnik vještak dr. sc. Josip Čadež i predstojnik Zavoda za sudsku medicinu prof. dr. sc. Davor Strinović.


Odakle onda Allianz osiguranju podatak da je Siniša bio pijan? U dopisu poslanom obitelji Smiljanić tvrde da tako stoji u policijskom zapisniku. Sporni im zapisnik, međutim, nisu dostavili na uvid.

Sinišinu krv ponovo vještačili dva i pol mjeseca nakon nesreće?!

Sinišina obitelj se, odmah po primitku dopisa od osiguravajuće kuće, krenula raspitivati na raznim nadležnim adresama, od ureda ministra pravosuđa naniže. Nikakve informacije nisu dobili.

Na policiji im je rečeno tek da se jave nakon blagdana, uz dodatak kako je izvješće na koje se osiguravajuća kuća poziva nastalo nakon naknadnog vještačenja Sinišine krvi, koje je provedeno 24. rujna ove godine, dakle više od dva mjeseca nakon nesreće koja je bila kobna za mladog motociklista.

Dodatno vještačenje na sudu se uopće nije spominjalo, iako je napravljeno uoči samog sudskog postupka. Vrlo je zanimljiva i činjenica da je vještačenje napravljeno dva tjedna prije nego se Maćešić pokajao i priznao krivnju za nesreću.

"Vidite što nam rade, to je božićni poklon za obitelj Smiljanić"

"To je strašno. Ne znam više uopće što da kažem, što da radim. Moj sin nikada nije pio. Na tom naknadnom vještačenju je ili došlo do nekakve greške, ili je podmetnut drugi krvni uzorak. Eto vidite što nam se radi na Božić. To je božićni poklon obitelji Smiljanić od Allianz osiguranja", kaže nam Milenko Smiljanić, otac nesretnog Siniše. 

Čitav ovaj slučaj potpuno je izbezumio obitelj Smiljanić. Ne mogu vjerovati koliko je sustav iskvaren. Nisu se još oporavili ni od skandalozne presude, kojom je Maćešić dobio samo dvije godine zatvora, a već je stigao novi udarac.

Sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Renata Pražetina Kaleb, kako nam kaže Milenko Smiljanić, nije još napisala ni obrazloženje nepravomoćne presude. "Valjda čeka zadnji rok, tempira se da sve to bude za vrijeme blagdana, kako bi bilo manje vremena za žalbu. A pitanje je hoće li se tužiteljstvo uopće i žaliti. Što da ja sad tu radim?", ogorčen je Sinišin otac.

Pročitajte više