Oživio dječaka kojeg je udario auto: "Vidio sam da ne diše i počeo reanimaciju"

Foto: Koprivnica.net

DJEČAK star oko 10 godina teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u koprivničkom prigradskom naselju Štaglinec. Na dječaka je oko 16:40 sati naletio automobil marke Suzuki, dok je u mrklom mraku pretrčavao cestu.

Nesreća se dogodila nedaleko od benzinske crpke u sklopu koje se nalazi i kafić. Na terasi tog kafića u trenutku nesreće sjedio je mještanin Glogovca koji je dječaku možda i spasio život.

"Sjedio sam u kafiću na benzinskoj pumpi kada je, vrišteći kako se dogodila strašna nesreća, uletjelo nekoliko rukometaša iz Virovitice koji su stali uz cestu nakon što su vidjeli što se dogodilo. Potrčao sam van i uz cestu vidio dvojicu dječaka kako plaču i očajnički traže pomoć. Pokraj njih je ležalo beživotno tijelo nesretnog djeteta. Vidio sam da ne diše i počeo dječaku pružati umjetno disanje i reanimaciju nakon čega je prodisao, ispljunuo nešto krvi te natrag pao u nesvijest te prestao disati. Ponovio sam reanimaciju nakon čega je dijete opet prodisalo, okrenuo ga na bok, stavio majicu pod glavu i čekao da stigne hitna pomoć", ispričao je junak ove nesretne priče za portal Koprivnica.net.

Dječak je prebačen u koprivničku Opću bolnicu, gdje je operiran. Za sada nema potvrde o njegovu zdravstvenom stanju.

Pročitajte više