Palestinska djeca s problemima u disanju na rehabilitaciji u Hrvatskoj

Ilustrativna fotografija: Guliver Image/Getty Images

DESETERO palestinske djece stiglo je prije nekoliko dana u Hrvatsku, u okviru projekta medicinske rehabilitacije palestinske djece s problemima u disanju koji se provodi drugu godinu zaredom, priopćilo je u srijedu ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Projekt rehabilitacije pod nazivom "Zdravo dijete danas – pokretač razvoja sutra" provodi se u Hrvatskoj od 8. do 29. lipnja 2014., a predstavlja nastavak uspješno provedenog projekta iz 2013.

"Temeljem prošlogodišnjih preporuka hrvatskih liječnika o mogućnosti ostvarenja pozitivnih rezultata po zdravlje djece u okviru planiranog trogodišnjeg uzastopnog liječenja u Hrvatskoj, palestinska djeca, njih desetero, stigla su u pratnji četveročlanog medicinskog tima 8. lipnja u Hrvatsku", priopćilo je ministarstvo.

Do 29. lipnja boravit će na liječenju u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju bolesti respiratornih organa i lokomotornog sustava Thalassotherapia Crikvenica. Inicijalni pregledi liječnika specijalista upućuju na značajan pozitivni pomak zdravstvenog stanja djece u odnosu na ono utvrđeno prošle godine.

Dolazak liječnika iz Palestine radi razmjene znanja i iskustava s kolegama iz Hrvatske temelj su buduće suradnje i ujedno doprinos kvaliteti provedbe projekta koji, s obzirom na to da se provodi već drugu godinu zaredom, u značajnoj mjeri može koristiti promociji medicinskog turizma u Hrvatskoj, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte više