Pandorina kutija srpske manjine je otvorena: Rodić tuži Pupovca i pokreće aferu "srpska Fimi media"

PANDORINA kutija srpske manjine u Hrvatskoj je otvorena! Ono što je počelo kao medijsko prepucavanje predsjednika Josipovića s tjednikom Novosti, koje izdaje Srpsko narodno vijeće, pretvorilo se u trakavicu koja je rezultirala općim sukobom srpskih stranaka, odnosno tijela u Hrvatskoj, a lako moguće i nizom tužbi i otvaranjem novih afera.

Podsjetimo, prvo je predsjednik Josipović prozvao Milorada Pupovca za političko reketarenje, na što mu je ovaj odgovorio da pokušava stvarati alternativne politike za Srbe u Hrvatskoj, očito iziritiran druženjem predsjednika s Veljkom Džakulom.

Tko je opasan, tko je lopov, tko je korumpiran?

Zatim je jučer uslijedio sastanak predsjednika Josipovića s s Milanom Rodićem, predsjednikom Srpske narodne stranke i Nikolom Lazićem, predsjednikom Općinskog vijeća općine Trpinja. Nakon sastanka, Milan Rodić je Pupovca javno proglasio "opasnim po srpsku zajednicu u Hrvatskoj", te "nezgodnim za hrvatsku Vladu". Rekao je Rodić i kako bi se Pupovcem trebali baviti i istražni organi jer postoji sumnja o nestanku 7,6 milijuna kuna  kojeg je Srpsko narodno vijeće dobilo 2008. godine od Ministarstva regionalnog razvoja.



Pupovac i SNV nisu dugo čekali kako bi odgovorili Rodiću. Njega su prozvali za dijeljenje oružja na početku rata u hrvatskoj, nezakonitu prodaju imovine Srba u Hrvatskoj i neplaćanje poreza. Lazića su pak optužili za ratno profiterstvo i korupciju, istovremeno ponovno prozvavši Josipovića što "uopće prime takve ljude". Naravno, zaprijetili su i tužbom za klevetu.


Rodić otvara srpsku Fimi mediju

Istom takvom tužbom zaprijetio je sinoć i Rodić, koji je za HRT kazao kako će "definitivno tužiti Pupovca za klevetu". Ne samo on, "nego i svi oni pošteni ljudi koje je Pupovac izbacio iz stranke jer nisu htjeli slušati ono što je on rekao".

Zatim je pred kamerama HTV-a pokazao dokument iz ministarstva šumarstva o dodjeli novaca iz pričuve Srpskom narodnom vijeću. "Smatram da je to neki novi početak, budite uvjereni, srpske Fimi medije", kazao je Rodić.



Josipović tu ne vidi nikakvu prepirku


Što u međuvremenu radi Josipović, za kojeg se može reći da je na određeni način zakuhao cijelu stvar? Predsjednik na Špancirfestu u Varaždinu daje izjavu kako u pitanju nije nikakva prepirka s Pupovcem, već "principijelna rasprava iz koje treba izaći nešto dobro".

Pročitajte više