Papa susreo predsjednicu Majki sa Svibanjskog trga: Još uvijek nisu pronašle 500 beba koje im je vojska otela

Foto: FaH

PAPA FRANJO primio je argentinsku predsjednicu pokreta Majke sa svibanjskog trga Estelu de Carlotto, koja je nedavno pronašla unuka kojeg su prije 36 godina oteli argentinski vojnici.

"To će sigurno biti nešto vrlo dirljivo i duboko. Došle smo na poziv pape", kazala je de Carlotto.

Stručnjaci za Vatikan smatraju da papa iz Argentine ugošćujući Estelu de Carlotto izražava priznanje borbi Majki sa Svibanjskog trga, koje se neumorno bore da doznaju istinu o sudbini svoje djece i unučadi nestale tijekom argentinske diktature od 1976. do 1983.

Estelina kći Laura rodila je dok je bila u zatočeništvu argentinske vojske. Dijete je odvedeno po rođenju, a Laura nikada nije pronađena, kao ni deseci tisuća drugih nestalih u argentinskoj diktaturi.

Susret s 18 osoba obitelji Carlotto predviđen je u Papinoj rezidenciji Dom svete Marte, u blizini Bazilike svetog Petra u Vatikanu.

Oko 500 beba rođeno je u zatočeničkim centrima argentinske diktature prije nego su otete majkama i povjerene obiteljima bliskima s vojnicima.

Priblilžno 115 ih je identificirano zahvaljujući radu Majki sa Sbivanjskog trga, koje ime duguju mjestu na kojemu su počele prosvjedovati u Buenos Airesu prvih godina diktature.

Pročitajte više