Paris Match je objavio fotografije mrtvih napadača na Charlie Hebdo

Foto: FAH

FRANCUSKI magazin Paris Match objavio je fotografije tijela dvojice braće koji stoje iza krvavih siječanjskih napada na novinare i urednike satiričkog časopisa Charlie Hebdo.

Magazin objavu fotografija mrtvih terorista opravdava time što smatraju da ih "francuski narod ima pravo vidjeti", prenose svjetske novinske agencije.

Tri fotografije prikazuju tijela Cherifa i Saida Kouachija kako leže na podu nakon što su ih policajci upucali 9. siječnja, ispred tvornice papira u Dammartin-en-Goele, izvan Pariza, gdje je završila potjera za dvojicom terorista.

Dvije od tri fotografije objavljene su u crno-bijeloj verziji jer su "u boji bile preteške za gledati", rekao je za radio Europe 1 jedan od urednika Paris Matcha, Olivier Royant. Treća fotografija, koja je objavljena u boji, prikazuje Cherifa Kouachija kako prekriven krvlju leži na podu, okružen forenzičarima.

"Francuski narod ima pravo vidjeti ovo"

Paris Match fotografije opisuje kao "povijesne", i brani činjenicu što su sada objavljene.

"Moramo prestati infantilizirati narod. Francuski narod ima pravo vidjeti ovo", rekao je Royant.

"Ne radi se o senzacionalizmu", naglasio je i dodao kako je ovo posljednje poglavlje akcija koje su počinila ova braća i da je bilo važno objaviti to. Nije otkrio tko je autor fotografija, ali je rekao kako se ne radi o novinaru.

Na ovom linku je jedna od fotografija koja je objavljena i u online verziji Paris Matcha.

U napadu koji je potresao Francusku, ali i cijeli svijet, naoružani napadači upali su u prostorije satiričkog lista Charlie Hebdo u Parizu i pritom ubili 12 osoba.

Pročitajte više