Picula o Kolarić: Samo u krajnje dramatičnim situacijama nekoga se može isključiti iz stranke!

Foto: Hina

SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula u razgovoru za Radio Sljeme je poručio kako izbacivanje iz stranke za Aleksandru Kolarić ne smatra prikladnom mjerom. Takve bi se sankcije, smatra Picula, trebale koristiti samo u krajnjim situacijama.

"Mislim da bi ona u okviru stranke trebala iskoristiti sve instance naprosto da još jednom progovori o tome. I nakon toga, ako se pokaže da ona doista nije u pravu nego da su drugi u pravu, onda mora snositi konzekvence. Ali svakako to je nepopularno, to je mjera koja se mora donijeti svakako u krajnje dramatičnim situacijama. Da li je to tako, ja nisam član Predsjedništva SDP-a,  ja sam član Glavnog Odbora, tako da nisam bio na toj sjednici i ne znam kako je tekla ta rasprava.", rekao je Picula.

Podsjećamo, Kolarić je iz SDP-a izbačena zbog kolumne koju je objavila na Indexu, a u kojoj je kritizirala šefa stranke Zorana Milanovića. Premijer je Predsjedništvu SDP-a predložio da se Kolarić izbaci iz stranke, što su podržali svi članovi Predsjedništva osim Davora Bernardića.

Pročitajte više