Pismo shrvanog oca: Hvala ti Putine što si ubio moje jedino dijete

Foto: Facebook

SHRVANI otac 17-godišnje Nizozemke, Elsemieke De Borst, koja je poginula u padu malezijskog zrakoplova u Ukrajini, uputio je otvoreno pismo ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu te ga objavio na Facebooku.

Elsemiek je sa svojim polubratom, majkom i očuhom putovala u Maleziju. Nitko od njih nije preživio.

Hans de Borst u emotivnom obraćanju optužio je poglavito Putina i separatiste, ali i ukrajinsku vladu, za smrt svoje kćerke.

"Hvala vam puno, gospodine Putin, vođe separatista i ukrajinska vlado za ubojstvo mog jedinog, najdražeg djeteta.

Ona je imala samo 17 godina i bila je učenica gimnazije u Den Haagu. Krenula je na ljetovanje u Maleziju, zajedno sa svojim malim bratom, mamom (mojom bivšom ženom) i očuhom.

Elsemiek je iduće godine trebala završiti svoje završne ispite, zajedno s najboljim prijateljicama Julijom i Marinom. Bila je izvrsna u školi! Sve što je željela jest upisati fakultet tehničkih znanosti kako bi jednog dana postala inženjerka i tome se jako veselila. Ali iznenada... ona više nije tu! Pogođena je na nebu nepoznate zemlje u kojoj bijesni rat!

Nadam se da ste ponosni na sebe jer ste uništili njen kao i mnoge druge mlade živote i budućnosti. Nadam se da ćete biti u stanju pogledati se u ogledalo sutra ujutro.", napisao je shrvani otac u svom otvorenom pismu.

Pročitajte više