Plin izazvao razornu eksploziju u Varaždinu: Liječnici se bore za život ozlijeđene

POLICIJSKIM očevidom je utvrđeno kako je do jučerašnje eksplozije u ulici Vilka Novaka došlo zbog stvaranja eksplozivne smjese zemnog plina i zraka u prostoru kuće.

"U trenutku eksplozije u prostoru kuće nalazila se vlasnica i još dvije ženske osobe starosti 43 i 21 godinu, te su sve tri tom prilikom zadobile ozljede. Medicinska im je pomoć pružena u OB Varaždin te je utvrđeno da je 43-godišnjakinja zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život zbog čega je prebačena u jednu zagrebačku bolnicu na daljnju hospitalizaciju i liječenje, dok ozljede za druge dvije osobe nisu okvalificirane.

Eksploziju izazvala žena kada je upalila svjetlo

Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije došlo zbog stvaranja eksplozivne smjese zemnog plina i zraka u prostoru kuće, a koja je aktivirana iskrom električne sklopke za uključivanje rasvjete u podrumskom djelu kuće. Navedenu električnu sklopku aktivirala je 43-godišnjakinja prilikom dolaska u podrum.

Uslijed eksplozije došlo je do rušenja zidova kuće sa južne, zapadne i istočne strane te do urušavanja djela krovne konstrukcije i potpunog uništenja osobnog vozila koje je bilo parkirano na dvorištu sa istočne strane. Također, uslijed eksplozije je došlo do oštećenja šest osobnih vozila parkiranih u ulici Vilka Novaka i to u vidu pucanja stakala, ulegnuća u limu te ogrebotinama.

Oštećene još tri kuće

Isto tako je došlo i do oštećenja na tri obiteljske kuće u ulici Vilka Novaka, u vidu razbijanja i pucanja stakala na prozorima. O visini materijalne štete vlasnici kuća i vozila nisu se mogli izjasniti te će se ista utvrditi naknadno. Mjesto događaja do preuzimanja od strane nadležnih službi osiguravaju policijski službenici", stoji u priopćenju iz PU varaždinske.

Pročitajte više