Pobuna "Bernardićevih čistačica" na Facebooku: "Biti čistačica je pošteno zanimanje"

Foto: Facebook

"BITI čistačica je pošteno zanimanje", opis je grupe "Dajmo im da čiste" koja je na Facebooku osvanula u znak podrške Davoru Bernardiću, predsjedniku zagrebačkog SDP-a.

"Drage 'čistačice' i dragi 'čistači', objavite svoje slike s metlama na našem zidu, a najbolja osvaja nagradu - najnoviji primjerak dizajnerske metle by M.O.", poručuju administratori ove grupe.

Jasna je to aluzija na potpredsjednicu Vlade Milanku Opačić, koja se na sjednici Predsjedništva SDP-a oštro obrušila na Bernardića. Opačić je Bernardiću poručila da ne zna kako se vodi kampanja za lokalne izbore, te da se "okružio čistačicama".

Radilo se o sjednici na kojoj je Predsjedništvo SDP-a predložilo zagrebačkom SDP-u da "poništi" Bernardićevu kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, te kao svog kandidata istakne Rajka Ostojića. Očekuje se da će zagrebački SDP prihvatiti ovu "sugestiju" stranačke središnjice.

Bernardićeve "čistačice" odlučile su se stoga pobuniti na Facebooku.

"Fotke metli svih kategorija ulaze u nagradnu igru: malene, velike, crvene, sive, plave, otrcane ili nove, stare ili mlade, jeftine ili skupe, ekološke ili ne, urbane ili ruralne... Jedini uvjet je da metu tj. da žive od svojeg rada", poručuju iz grupe "Dajmo im da čiste".

Pročitajte više