Ne staju napadi na njemačke političare. Berlinska senatorica ozlijeđena u knjižnici

Foto: EPA

Nastavlja se niz napada na njemačke političare. Nakon što su četiri tinejdžera u petak brutalno pretukla i ozlijedila Matthiasa Eckea iz Scholzove stranke SPD u Dresdenu i 28-godišnjeg zaposlenika Zelene stranke, jučer je uslijedio novi napad. Političari su napadnuti dok su lijepili plakate za EU izbore.

U knjižnici Rudow u Berlinu napadnuta je Franziska Giffey, berlinska senatorica za gospodarstvo, energetiku i poduzetništvo SPD-a. Inače, Giffey je bivša ministrica obitelji u vladi Angele Merkel te je 2011. podnijela ostavku zbog plagiranja doktorata, a bila je i gradonačelnica Berlina.

Političarka je ozlijeđena u napadu.

Muškarac je udario teškom torbom po glavi i vratu

Muškarac je jučer poslijepodne u knjižnici iznenada napao Giffey, i to s leđa. Udario ju je po glavi i vratu torbom ispunjenom tvrdim i teškim sadržajem, priopćili su policija i berlinsko državno odvjetništvo, piše Deutsche Welle. Muškarac je nakon napada pobjegao.

Giffey je dobila liječničku pomoć u bolnici, ali ondje nije zadržana.

Giffey: Ovakvi napadi se ne mogu ničim opravdati

"Nakon prvobitnog šoka sada mi je dobro. Zahvaljujem se na željama za oporavak i nastavljam s poslom", rekla je danas Giffey. "Ovakvi napadi se ne mogu ničim opravdati", istaknula je Giffey, koja je u vladi bivše kancelarke Angele Merkel obnašala i dužnost savezne ministrice obitelji.

Ona je izrazila zabrinutost zbog sve brojnijih napada na demokratski izabrane političare i atmosferu nasilja.

"Mi živimo u slobodnoj zemlji u kojoj svatko može izraziti svoje mišljenje, ali postoje jasne granice i one su tamo gdje počinje nasilje", rekla je Giffey.

Pročitajte više