Pobuna HDZ-ovaca: Karamarko dosta nam je potpredsjednice Šuice, izbaci je iz stranke!

Foto: Hdz.hr

"DUBRAVKA ŠUICA mora letjeti iz HDZ-a! Ovo se više ne može trpjeti! Ona i njeni vijećnici moraju van! Dosta nam je više njenog savezništva s Vlahušićem!", samo je dio današnjih komentara dubrovačkih HDZ-ovaca koji su ogorčeni nakon što je nepravomoćno osuđeni gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić "preživio" Gradsko vijeće i to isključivo zahvaljujući potpori HDZ-ove Šuice i  tri vijećnika te stranke Dubravke Marunčić, Maria Obuljena i Nike Bulića.

Naime, ta stranka donijela je odluku o formalnom izlasku iz koalicije "Dubrovački dogovor" te najavila konačni obračun s HNS-ovim gradonačelnikom Vlahušićem.  No, Šuica, bivši direktor HTZ-a Bulić te Obuljen i Marunčić imali su svoj plan.  

Na odborima dogovorili jedno, na Vijeću radili drugo


Gradski odbor dubrovačkog HDZ-a te predsjedništvo dubrovačkog odbora stranke pokrenulo je danas postupak za izbacivanje tih članova stranke i formalno predalo zahtjev predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku da iz stranke izbaci svoju potpredsjednicu.

Situacija je unutar HDZ-a toliko van kontrole da je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić najavio svoj sutrašnji dolazak u Dubrovnik.

No, stvar oko izbacivanja članova trebala bi biti kristalno jasna. Šuica, Obuljen, Marunčić i Bulić radili su suprotno odlukama Gradskog odbora HDZ-a i Predsjedništva stranke. Gradski odbor stranke odlučio je prošlog tjedna jednoglasno na svom sastanku kako će vijećnici te stranke na Gradskom vijeću glasati protiv izvješća o radu gradonačelnika Vlahušića te protiv financijskog izvještaja. Na taj način HDZ je odlučio i formalno izaći iz koalicije.

Na tim sastancima jedino nije sudjelovala Šuica koja se ispričala obvezama u Europarlamentu.

Vlahušić Šuici prijetio DORH-om

Unatoč dogovoru unutar stranke, Šuica je ipak podržala kontroverznog Vlahušića, a to su uradila i tri vijećnika HDZ-a. Lokalni vrh te stranke sastao se odmah nakon Gradskog vijeća te su dvotrećinskom većinom odlučili da četiri vijećnika uključujući i Šuicu vrate mandate stranci jer su postupili suprotno odlukama tijela HDZ-a. No, oni to ne žele učiniti pa je pokrenut postupak za isključivanje, na što imaju pravo prema Statutu stranke.

"Ne želimo davati nikakve izjave dok se ne okonča proces", rekli su nam u dubrovačkom HDZ-u dodajući da bi Županijski Sud časti HDZ-a trebao odlučivati o stranačkoj sudbini Dubravke Marunčić, Maria Obuljena i Nika Bulića. O Dubravki Šuici, s obzirom da je riječ o potpredsjednici stranke, odlučivat će Visoki sud časti.

Valja naglasiti kako je Vlahušić prije sjednice Gradskog vijeća otvoreno prijetio Šuici i nekim članovima HDZ-a istragom DORH-a o čemu je Index detaljno pisao.

Šuica je na svom Facebook profilu komentirala s pjesmom Malog raspjevanog Dubrovnika "Dubrovačka dječica", no s obzirom da Karamarko često ističe kako želi voditi aferama neopterećeni HDZ pitanje je tko će na kraju  imati razloga za pjesmu.

I dalje žaluju za Martinom Dalić

Vrh stranke i dalje "grogiran" odlaskom Martine Dalić, a valja vidjeti hoće li poštovati odluke i zahtjeve lokalnog ogranka stranke. Dio odgovora dat će tajnik Brkić već sutra.
 

Pročitajte više