Pobunjeni roditelji bijesni na vrtić u Stupniku: Djeca su smještena kraj skladišta lakova i boja

Foto: Shutterstock

RODITELJI čija djeca idu u vrtić Mali svijet u Stupniku već duže vrijeme navode određene nepravilnosti, ističući kako se u podrumu dječjega vrtića nalazi skladište boja i lakova, prenosi RTL.

Problem je, kako kaže majka Ivana Perić, što se "ti boje i lakovi ponekad mogu osjetiti među djecom".

Ravnateljica vrtića Sandra Šamec odbacuje navode roditelja, ističući kako sanitarna inspekcija nije našla "apsolutno nikakve opasnosti" te je dodala kako "problema za vrtić nema".

Roditelji nezadovoljni

"Kako je moguće da se u podrumu dječjeg vrtića nalazi skladište boja i lakova. Djeca su od 1. rujna smještena u podrum, a ona se po potrebi iseljavaju s podruma na kat", kazao je roditelj Zlatko Panković.

Kao problematično roditelji navode i nedavno podizanje cijena u vrtiću. Unatoč tome što općina subvencionira veliki dio troškova, roditelj od početka rujna moraju plaćati 250 kuna više po djetetu za usluge vrtića.

Vrtić poskupio, a roditelji ne znaju zašto

Problem koji se često navodi je i onaj koji se tiče komunikacije na relaciji roditelji-ravnateljica.

"To je privatni vrtić, dobro, gospođa znači ima pravo dići cijenu, što se možda tome i ne protivim, ali što je najbitnije mi smo tražili jedan sastanak s njom, već mjesecima tražimo. Da vidimo koji je razlog poskupljenja, da li se podigla neka usluga, razina usluge ili nešto", rekao je Danijel Miholić.

"Mi nismo s poskupljenjem željeli uvesti neke nove sadržaje, mi smo željeli pokriti ekonomske gubitke", odgovara ravnateljica Sandra Šamec.

Pročitajte više