Počinje Interliber

Foto: Ilustracija

STUDENI je već tradicionalno u Zagrebu rezerviran za Interliber koji se i ove godine održava na Velesajmu. Vrata sajma za sve posjetitelje otvaraju se u 10 sati.

Manifestaciju će podržati više od 813 izlagača iz 32 zemlje koji će predstaviti svoj bogati program. Interliber osim sajma knjiga predstavlja i sajam Inova, sajam glazbe i multimedije i info sajam. Voditelj sajma Zoran Ušurić i ove godine očekuje veliki broj posjetitelja.

"I ove godine će Interliber svakako biti najposjećenija priredba Zagrebačkog velesajma. Između ostalog, i iz razloga što je ulaz tradicionalno besplatan, tako da mi očekujemo da će u šest dana trajanja, ovu sajamsku manifestaciju, posjetiti više od 100.000 posjetitelja. Popratni program je još jači nego lani. Posebno ističemo bogati program koji se održava svakog dana Interlibera na pozornici u paviljonu 6, gdje svaki dan gostuju eminentni književnici", kaže Ušurić.

Sajam Inova, kao treća najstarija izložba inovacija na svijetu, nudi niz novih sadržaja kao što su inovacije u turizmu i energetici. Sudjeluju razni međunarodni izlagači iz 32 zemlje, ističe tajnik Hrvatskog saveza inovatora, Neven Marković.

"Prvi hrvatski električni automobil, crveni, bijeli i plavi. Na bijelom će biti hrvatska zastava i to će biti ulaz u Inovu i izložba komercijaliziranih inovacija, dakle da pokažemo da je izlaganje na Inovi važan korak prema komercijalizaciji. Izložba komercijaliziranih inovacija, inovacija mladih, studentskih poslovnih planova, zelenih inovacija..."

Sajam Inova želi privući inovatore iz cijelog svijeta. Također pokazati građanima u Hrvatskoj nova postignuća, ali i predstaviti neke strane proizvode. U paviljonu 7 očekuje se 550 izložaka iz više od 30 zemalja. U sklopu sajma očekuju se i brojna iznenađenja. Dodjeljuje se već tradicionalno nagrada 'Nikola Tesla' najboljem hrvatskom inovatoru.

U sklopu manifestacije Interliber, sajam glazbe i multimedije, predstavit će razne glazbene instrumente i profesionalnu audio opremu. Za posjetitelje će na raspolaganju biti velika ponuda svjetskih proizvođača glazbala. Info gamer, nudi 4 dana gamerskih iskustava, mnoštvo turnira i poklon paketa. Interliber spaja više cjelina na jednom mjestu. Kultura, sport, glazba i informatika nudi mix edukativnog i zabavnog sadržaja.

Vrata Interlibera bit će otvorena radnim danom do 20 sati, a vikendom sat duže. Ulaz je slobodan.

Pročitajte više