Pod istragom i brat konobara koji je pretukao Nizozemca u Poreču

Foto: tripadvisor.com

ISTARSKA policija istražuje i 19-godišnjaka iz Poreča, brata 23-godišnjeg Hajdina Bilalija koji je u restoranu pretukao nizozemskog turista, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu.

Istraživanje nad 19-godišnjakom policija je provodila u četvrtak, a jučer je doveden u Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu, gdje je dao iskaz, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, javlja Glas Istre.

"U nastavku kriminalističkog istraživanja ozljeđivanja državljanina Nizozemske u Poreču, policija je utvrdila sumnju da je u počinjenju kaznenog djela sudjelovao i 19-godišnjak iz Poreča. Naime, utvrđeno je da je 19-godišnjak, zajedno s već prijavljenim 23-godišnjakom, 20. srpnja oko 19.30 sati, na Trgu Matije Gupca u Poreču, fizički napao 38-godišnjeg državljanina Nizozemske, koji je pritom teško ozlijeđen. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 24. srpnja oko 19.30 sati, 19-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.", objavili su jučer iz policije.

Podsjetimo, nizozemski turist Michael Rolleman, pretučen protekle nedjelje na terasi restorana u središtu Poreča, pušten je u četvrtak iz kliničke bolnice Rijeka te se s obitelji uputio u Nizozemsku.

Nizozemac je u operiran u riječkoj bolnici. Zadobio je prijelom donje vilice i druge ozljede glave te potres mozga. Taj teški incident dogodio se u nedjelju, 20. srpnja navečer, kad je 38-godišnji Nizozemac konobaru u porečkom restoranu "Bijeli san" prigovorio da dugo čeka naručenu večeru. Osoblje mu je navodno reklo da ako ne želi čekati može, bez plaćanja, otići iz restorana, što je turist iz Nizozemske htio učiniti, ali je problem nastao oko računa za piće.

U bolnici na Sušaku pretučenog turista koji se oporavljao od dviju operacija posjetio je ministar turizma Darko Lorencin, koji je najoštrije osudio taj brutalni napad i ponudio pomoć hrvatskih institucija.

Pročitajte više