Albanska mafija: Djed konobara koji je prebio Nizozemca dvaput pokušao ubiti bivšeg dogradonačelnika Poreča

Albanska mafija: Djed konobara koji je prebio Nizozemca dvaput pokušao ubiti bivšeg dogradonačelnika Poreča

Foto: Tripadvisor.com

BRUTALNI napad na nizozemskog turista u Poreču šokirao je mnoge, ali ne i vlasnika restorana "Bijeli san" Hajdara Bilalija, čiji je 23-godišnji nećak Hajdin Bilali, koji radi kao konobar u restoranu, jednog od gostiju pretukao bokserom.

> Dvaput je operiran: Nizozemski turist požalio se što dugo čeka večeru, konobar ga nokautirao

Nesretni 38-godišnji Nizozemac umjesto večere je dobio prijelom čeljusti, prijelom nosne kosti, potres mozga i otvorenu ranu na glavi te je završio na čak dvije operacije u riječkoj bolnici.

Vlasniku je to "normalno"

"To je normalno", izjavio je Hajdar Bilali za RTL Danas obrazlažući kako su se njegov nećak i nizozemski turist potukli i kako je Nizozemac "loše pao".

A da je toj obitelji uz koju Porečani često vežu pojam "albanska mafija" svašta "normalno" govori i činjenica da je djed napadača, Sefedin Bilali, u dva navrata pokušao ubiti bivšeg porečkog dogradonačelnika Edu Kosa. Kos se obitelji zamjerio zbog problema s korištenjem terase Gradske kavane u Poreču.

Za dva naručivanja ubojstva dobio 13 godina zatvora

U to vrijeme 72-godišnji Sefedin Bilali, kao naručitelj dva pokušaja atentata na Kosa, uhićen je u studenom 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do prvog pokušaja atentata na Kosa je došlo sredinom listopada 2006. godine kad je pod Kosov automobil podmetnuta bomba. Kos srećom nije stradao u eksploziji, ali je automobil u potpunosti uništen.

Četiri godine kasnije, sredinom studenog 2010. godine, Kosa su pokušali ubiti u dvorištu njegove obiteljske kuće, ali se uspio obraniti.

Bilali je zbog naručenih atentata osuđen na 13 godina zatvora.

Povezani i s Januzom Dervishijem

Zanimljivo je da je obitelj povezana i s albanskim kriminalcem i dilerom Januzom Dervishijem. Naime, Bilali je 2002. na osnovu krivotvorene dokumentacije uspio od Hypo Leasing Kroatien d.o.o. dobiti višemilijunski kredit.

Naknadnom provjerom je utvrđeno je da su Sefedin Bilali i Januz Dervishi sklopili kupoprodajni ugovor kojim je Bilali Dervishiju prodao slastičarnicu "Bijeli san", koju je založio kod Hypo Alpe-Adria banke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara