Podignuta optužnica protiv Zlatka Svirčića koji je upucao bebu i ubio njezinog oca

Foto: FAH

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zadru je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv Zlatka Svirčića zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva i dva pokušaja teškog ubojstva, javlja zadarski.hr.

Okrivljenika se tereti da je oko 11 sati 23. prosinca 2014. u Zadru, ispred obiteljske kuće oštećenika, ispalio dvanaest hitaca iz pištolja marke Beretta prema Marinu Orloviću koji je u naručju držao dijete, pri čemu je šest hitaca pogodilo Orlovića koji je zbog zadobivenih teških i po život opasnih ozljeda glave i grudnog koša preminuo 28. prosinca u Općoj bolnici u Zadru.

Dijete je zadobilo tešku i po život opasnu ozljedu (prostrijelna rana glave), a život mu je spašen zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji. Okrivljenika se tereti da je nakon opisanog događaja krenuo u kuću oštećenika u namjeri usmrćenja bivše supruge Maje Musap Orlović prethodno napunivši spremnik pištolja novim streljivom. U toj ga je namjeri spriječio susjed koji se bacio na njega i srušio ga na pod.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor, u kojem se nalazi od 23. prosinca 2014.

Pročitajte više