Podrška bivšoj predsjednici: Šibenski HSP AS prestao s radom, članovi istupili iz stranke

Foto: FAH

NAKON što je predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić u ponedjeljak dala ostavku i izašla iz stranke, u utorak je čitava stranačka organizacija Šibenika prestala s radom, a njeni dužnosnici i članovi istupili su iz stranke, priopćeno je iz stranke.

Ovim činom, navode sada već bivši članovi HSP AS-a, nekadašnji članovi žele podržati odluku dosadašnje predsjednice Tomašić da napusti stranku.

U politiku su ušli, kako se navodi u priopćenju, neopterećeni prošlošću i članstvima u drugim strankama. Čistog su obraza, stoji u priopćenju, ušli u stranku, a čistog obraza žele iz nje i izaći .

Tomašić optužila vrh za politiku partikularnih interesa

Tomašić je svoje istupanje iz stranke obrazložila optužujući vrh stranke da je zaokupljen osobnim i stranačkim, a ne nacionalnim interesima.


"Našim simpatizerima i sugrađanima jamčimo da ćemo i dalje biti politički aktivni u našim nastojanjima za zaštitom nacionalnih interesa, digniteta Domovinskog rata i hrvatskih branitelja. Naše daljnje djelovanje na području grada Šibenika bit će prvenstveno usmjereno prema mladim ljudima s kojima ćemo pokretati projekte usmjerene ka zapošljavanju, što je preduvjet ostanka mladih u našem gradu", poručuju u priopćenju bivši šibenski pravaši.

Iz stranke istupili Penđer i Gavrić

HSP AS sudjeluje u šibenskoj gradskoj vlasti. Zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, koji je među onima koji su istupili iz stranke, bio je predsjednik šibenskog stranačkog ogranka.

Iz stranke je istupio i vijećnik u Gradskom vijeću Antonijo Gović.

Pročitajte više