Podržavate li održavanje vojne parade? 40 posto ispitanih odgovorilo je NE

Foto: FAH/Index

U SAMO ČETIRI sata Indexovu anketu s pitanjem "Podržavate li održavanje vojnog mimohoda u Zagrebu?" ispunilo je više od 13 tisuća posjetitelja. Iako internet ankete treba uzeti s rezervom zbog velike mogućnosti manipulacije rezultatima, rezultati ankete su zanimljivi. Evo kako su posjetitelji glasali do 14.50:

53,52 posto od 13956 posjetitelja koji su glasali podržava vojnu paradu, 4,43 posto ne podržava, a samo 6 posto posjetitelja nemaju nikakvo mišljenje o tome.

..............................................................................................

Obilježavanje 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" hrvatske će građane stajati 15 milijuna kuna. Dok jedni kliču kako je ovakva proslava primjerena obilježavanju godišnjice najvažnije oslobodilačke operacije u modernoj Hrvatskoj, drugi ističu kako se, s obzirom na ekonomske i socijalne probleme koji potresaju zemlju, moglo proći i bez rastrošne manifestacije ovog tipa. Bolnice koje se raspadaju, djeca koja gladuju, pune pučke kuhinje i dugački redovi na burzi rada postali su, nažalost, svakodnevica prosječnog Hrvata.

Dio građana reagirao je na organiziranje parade u Zagrebu lijepljenjem poruka kao što su "Rat je gotov, idite kući" i "Rat je gotov, na mjestu voljno", a iz Centra za mirovne studije upozorili su na opasnost daljnje militarizacije društva u mirnodopskim uvjetima.

Službeni početak vojne parade zakazan je za 18 sati, a pred njezino održavanje, pitali smo vas što vi mislite - je li vojni mimohod potreban Hrvatskoj?

Pročitajte više