Pogledajte naslovnicu Hanžekovićevog Jutarnjeg

Foto: Index

"DA, VLASNIK SAM EPH", potvrdio je za Index u petak nakon skupštine Europapress Holdinga odvjetnik Marijan Hanžeković. Tek dan nakon Hanžekovićevog preuzimanja EPH, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić slavio je svoj 59. rođendan, a njegova "skromna proslava" u krugu obitelji zaslužila je čitavu naslovnicu nedjeljnog izdanja Jutarnjeg lista.

Podsjetimo, jedan od najbogatijih i najmoćnijih hrvatskih odvjetnika i poslovni partner Josipovićevog najboljeg prijatelja i partnera u ZAMP-u Marka Vojkovića, izvukao je Bandića prije nekoliko dana iz Remetinca uz vrtoglavu jamčevinu od 15 milijuna kuna u gotovini, za koju je, kako je sam priznao novinarima, podignuo kratkoročni kredit u banci.

S obzirom da je upravo Bandić jedan od ljudi koji su Hanžekoviću omogućili unosne poslove sa Zagrebačkim holdingom, odnosno gradskim tvrtkama, ne može se pobjeći od pitanja uzvraća li Hanžeković uplatom jamčevine Bandiću uslugu.

Odvjetnički ured Marijana Hanžekovića ove će godine zahvaljujući ovrhama koje provodi za Zagrebački holding uprihodovati najmanje 16,8 milijuna kuna bez PDV-a. Indexovi izvori iz Holdinga tvrde da Hanžekovićev ured za Čistoću trenutno vodi oko 17 tisuća predmeta, a za Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo oko 15 tisuća predmeta. Planirano je da Hanžekovićev ured nastavi provoditi ovrhe za potrebe GSKG-a i Čistoće i u narednim godinama.

Pročitajte više