Policija istražuje feštu u Makarskoj: "Za dom spremni" pred SDP-ovim gradonačelnikom

Foto: Makarska kronika

VELIKA se prašina digla u Makarskoj. Na fešti uoči Dana pobjede u Mjesnom odboru Zelenka, u organizaciji Odbora, Turističke zajednice i Grada Makarske, pjevač Marijo Roso izveo je u pratnji svog Roso banda Thompsonove Čavoglave. A pjesma započinje sa usklikom Za dom spremni.

Gradonačelnik nije reagirao, a inače osuđuje

Fešti je nazočio i SDP-ov vrh gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Tončem Bilićem. Mnogi smatraju da je trebao smjesta reagirati i ograditi se od Rosinog nastupa.

"Ti koji tako govore, ne razumiju kako se u takvim trenucima treba ponašati", kazao nam je Bilić.

Inače nastup osuđuje.

"Smatram da nije bilo primjereno kada se zna da je Grad Makarska bio suorganizator", kaže nam Bilić.

U Gradu tvrde da nisu bili suorganizatori?!

Zanimljivo, u odgovoru Grada Makarske, navedeno je kako su se javno ogradili od spomenutog incidenta te da su osudili istup Marija Rose, koji je prigodom izvođenja Čavoglava nekoliko puta uzviknuo Za dom spremni, no kada smo pokušali od gradonačelnika Bilića doznati kada su se prvi put javno ogradili, nismo dobili odgovor.

Čudno, u Gradu Makarska su naveli kako nisu financirali održavanje pučke fešte na Zelenki.

Roso u policiji: Neka je zabrane pa neću pjevati

Nakon početnog šoka, a izvjesnije nakon današnje naslovnice Makarske kronike o skandalu na Zelenki, reagirala je i policija. Iz PU Splitsko-dalmatinske potvrdili su nam da rade na slučaju, a danas je u policijsku postaju na razgovor pozvan i Marijo Roso.

"Pjevao sam Čavoglave u originalu. Po Zamp-u. Pjesma je bila naručena od organizatora, predsjednika Odbora Joze Vranješa za gvardijana. Čudi me halabuka koja se digla. Nisam pjevao Marjane, Marjane i skandirao Za dom spremni, već sam pjevao Čavoglave. Držao sam se originala. Pa kako oni misle. Da pjevam "la-la"... To je takva pjesma. Neka je zabrane, pa je ja neću pjevati. Ma to mene ne čudi od ove naše vlasti. Oni su lijevo orijentirani i Thompsona sigurno ne slušaju. S ponosom sam pjevao Čavoglave i pjevat ću je uvijek u ovakvoj prilici", kazao nam je Roso.

Mileta: Gradonačelnik šuti i hvata političke poene

Makarska zviždačica Maja Mileta smatra da se gradonačelnik Bilić trebao odmah ograditi od Rosina nastupa.

"Umjesto da hvata političke poene za izbore koji nam uskoro stižu, gradonačelnik je trebao reagirati i jasno reći da je klicanje ustaškog pozdrava krajnje neprihvatljivo pogotovo za jednu manifestaciju u organizaciji Grada Makarske i Turističke zajednice. Nije, međutim, to napravio, već je pustio da se valjda zaboravi, što bi se možda i dogodilo da nije bilo novinara koji su s pravom reagirali", kaže Mileta.

Pročitajte više