Policija upozorava: "Maserke" na području Darde ulaze u kuće starijih osoba i kradu novac

Screenshot: Google Maps

DVIJE nepoznate žene iskoristile su naivnost starijih muškaraca na području Darde te su, lažno se predstavljajući, ukrale nekoliko tisuća kuna.

Dvije "maserke" došle su 14. travnja kod 87-godišnjaka iz Darde te se predstavile kao socijalne radnice koje pružaju pomoć starijim osobama u vidu masaže tijela i prezentacije rada masažera. 87-godišnjak ih je pustio u kuću te su "maserke" iskoristile njegovu nepažnju i ukrale nekoliko tisuća kuna.

Na isti način bez novca je ostao i 86-godišnjak iz Darde. Njemu su dvije "maserke" na vrata pokucale 15. travnja te mu također ukrale nekoliko tisuća kuna.

Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

"Ovom prilikom upozoravamo građane, posebno one starije životne dobi i koji žive sami:

• Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ.

• Ako se osoba predstavi kao „službena“, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid.

• Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom, primjerice, pružanja pomoći starijim osobama, pružanja usluga masaža, „bolesti“, nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta, traženja milostinje ili naplate računa za na primjer medicinske usluge, dimnjačarske usluge i sličnog – jer se izlažete riziku.

• Kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži.

• Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila.

• Posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, odmah obavijestite policiju na broj "192"", stoji u priopćenju PU osječko-baranjske.

Pročitajte više