Poruka Vlade Srbije svom narodu: Spremite se za bol, rješavamo Kosovo!

Foto: blic.rs

"SVE ŠTO se bude događalo po pitanju Kosova bit će bolno za Srbiju", rekao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučinić najavljujući za sljedeća dva tjedna niz diplomatskih sastanaka koji bi trebali odrediti razvoj događaja.

"Mi nećemo lagati narod. Ako netko misli da će bilo što vezano za Kosovo biti lako, taj u oblacima živi", rekao je Vučić, prenosi srpska državna televizija dodajući da je prvi potpredsjednik Vlade kao primjer bolnih i teških stvari s kojima će Srbija morati suočiti naveo Sporazum o integriranom upravljanju graničnim prijelazima.

Srpska diplomacija sada ima zadatak ispuniti sve obaveze koje je prethodna Vlada preuzela, no u isto vrijeme sačuvati nacionalne interese te ujedno nastaviti proces europskih integracija.

"Mnogo toga što je važno za Srbiju događat će se u naredna dva tjedna. Naše je da pokušamo izvući najviše što možemo za našu zemlju i narod, a da izgubimo najmanje što moramo. To je, rekao bih, najbolja definicija našeg posla", rekao je Vučić prenosi RTS.

 

Pročitajte više