Potpisan Sporazum o suradnji između HGK i Trgovinsko-industrije komore grada Novosibirska

Foto: HGK

RUSKO-hrvatski poslovni forum i poslovni razgovori hrvatskih i ruskih gospodarstvenika održali su se od 29. rujna do 1. listopada u suorganizaciji veleposlanstva RH u Ruskoj Federaciji, HGK, Trgovinsko-industrijske komore grada Novosibirska i Sberbanke.

Hrvatsko poslovno izaslanstvo predvodio je veleposlanik RH u Ruskoj Federaciji Igor Pokaz, a u sastavu hrvatskog izaslanstva u radu Foruma su sudjelovali predstavnici deset hrvatskih tvrtki iz sektora prehrambene industrije, graditeljstva, infrastrukturnih projekata, kemijske industrije i turizma te direktori predstavništva HTZ-a i HGK u Moskvi, navodi se u priopćenju HGK.

Uspostavljanje izravne suradnje daje dodatnu potporu tvrtkama koje već posluju Novosibirsku

"Ponosni smo što smo u okviru uspješno provedenog poslovnog foruma zaključili i sporazum o suradnji s Trgovinsko-industrijskom komorom grada Novosibirska, koji će pridonijeti daljnjem jačanju naših bilateralnih ekonomskih odnosa. Uspostavljanje izravne suradnje s Trgovinsko-industrijskom komorom grada Novosibirska osigurava i dodatnu potporu našim tvrtkama koje već posluju, kao i onima koje se tek pripremaju poslovati na području grada Novosibirska i Novosibirske oblasti te proširuje ponudu postojećih usluga i potpore koje našim članovima pruža Predstavništvo HGK u Moskvi“, istaknuo je direktor Predstavništva HGK u Ruskoj Federaciji Jakov Despot.


U sklopu Foruma potpisan je i Sporazum o suradnji između HGK i Trgovinsko-industrije komore grada Novosibirska, a nakon foruma hrvatski su gospodarstvenici održali i poslovne razgovore u Uredu gradske uprave Novosibirska te posjetili Ured Počasnog konzula RH u Novosibirsku.

Direktor predstavništva tvrtke Proklima u Ruskoj Federaciji Siniša Bartol zahvalio je organizatorima na pruženoj mogućnosti dodatnog jačanja suradnje s gospodarskim subjektima grada Novosibirska i Novosibirske oblasti.

Na forumu sudjelovalo nekoliko hrvatskih tvrtki

„Naša tvrtka već godinama uspješno posluje u Novosibirskoj oblasti te smo uvjereni da će razgovori i kontakti s ovog poslovnog foruma osigurati učvršćivanje naše pozicije na ovome tržištu te daljnje otvaranje poslovnih mogućnosti za našu tvrtku.“ – izjavio je Bartol.

Predstavnik tvrtke Kedobet dr. sc. Igor Šustić zahvalio je na prilici predstavljanja tehničko-tehnoloških mogućnosti svoje tvrtke te naglasio da je upravo koordinirana pomoć i potpora veleposlanstva RH u Ruskoj Federaciji i Predstavništva HGK u Moskvi osigurala preduvjete za izlazak tvrtke na rusko tržište. S tim u vezi, potkraj ovog tjedna u Moskvi će biti potpisan Memorandum o suradnji između tvrtke Kedobet i ruskog partnera, u sklopu kojeg će započeti pravne i financijsko-komercijalne pripreme za zaključivanje Ugovora o zajedničkoj izgradnji tvornice za proizvodnju aditiva na području Ruske Federacije.

Na Forumu su sudjelovale ove hrvatske tvrtke: Genting, Kutrilin TPV, Belupo, Kedobet, Mini Major, Predstavništvo Ao „Podravka“, Proklima te Montmontaža.
 

Pročitajte više