Potpredsjednica Opačić neće komentirati pad BDP-a jer "to nije njen resor"?!

Foto: Hina

"NEĆU komentirati pad BDP-a. To nije moj resor", kazala je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić novinarima u Koprivnici, gdje je obišla Renesansni festival.

"Imate potpredsjednika za gospodarstvo, ministra za gospodarstvo, ministra malog poduzetništva i ne mogu vam ja odgovarati oko BDP-a koje je pitanje gospodarstva. Ja sam potpredsjednica za društvene djelatnosti. Možete me pitati stvari iz mog resora, ali ja vam ne mogu odgovarati što se događa u gospodarstvu. Imate četiri-pet ljudi u Vladi koje to možete pitati. Oni se ne petljaju u moj resor pa nije u redu ni da ja komentiram ono što je njihova ingerencija", kaže Opačić.

Osvrnula se zato na medijske špekulacije da bi uskoro mogla izletjeti iz Vlade, zajedno s još nekim kolegama. "Ja nemam takve informacije. To su komentari koji dolaze iz određenih krugova, što služi njima na čast", izjavila je Opačić.

Zmajlović u zemlji čudesa: Vidi se poboljšanje


Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša, građane pak pokušava uvjeriti da ipak nije sve tako crno.

"Po nekim makroekonomskim pokazateljima, poput broja nezaposlenih i izvoza, vidi se poboljšanje. S time još uvijek možemo biti zadovoljni", kazao je Zmajlović, koji krivnju zato što je Hrvatska već šest godina u recesiji pokušava svaliti na bivšu HDZ-ovu vlast.

"Jedan dio odgovornosti imaju oni koji su govorili da nema recesije, a istovremenu su pljačkali državu", izjavio je Zmajlović koji tvrdi da Vlada intenzivno radi na mjerama koje će stvoriti radna mjesta i dovući investicije.

Pročitajte više