Potpredsjednik HDZ-a Jelić: SDP bi morao odgovarati za ubojstva ljudi

Foto: FAH

DAMIR JELIĆ, gradonačelnik Karlovca i potpredsjednik HDZ-a, SDP-u bi sudio za ubojstvo. Kazao je to Jelić na sjednici karlovačkog Gradskog vijeća, gdje je rekao da bi "SDP kao sljednik Saveza komunista Hrvatske (SKH) morala odgovarati za ubojstva ljudi".

Ova tvrdnja rezultat je Jelićeve rasprave sa SDP-ovih zastupnicima Nikolom Badovincem i Miroslavom Delićem, i to na temu "tko je pokrao Hrvatsku", prenosi KAportal.

"Zašto Hrvatska treba Fond solidarnosti? Zbog velikih domoljuba koji su nas pokrali! Sanadera, Čobankovića... Zna se tko nas je pokrao, zašto nemamo novca", rekao je Badovinac.

Jelić mu je odgovorio tvrdnjom da u Hrvatskoj "još nije provedena ozbiljnija rasprava o tome tko nas je pokrao". Dodao je da su "u HDZ-u bila dva-tri manekena komunističkog razmišljanja", nakon čega je SDP-ovac Delić zaključio da je takva Jelićeva izjava priznanje da je zapravo HDZ, a ne SDP sljednica SKH.

Razljutilo je to Jelića koji je krenuo u tiradu: "SKH je između ostalog, odgovoran i za upravljanje OZNA-om, UDBA-om, KOS-om, pa onaj tko je sljednik mora odgovarati i za ubojstva ljudi.  A ta je sljednica SDP, ne HDZ".

 
 
 

Pročitajte više