Pozitivni rezultati posezone: U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 6 posto više dolazaka u rujnu

Foto: FAH

TIJEKOM rujna u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije zabilježeno je više od 187 tisuća dolazaka turista, a ostvareno je gotovo 873 tisuće noćenja, što je šest posto više dolazaka i dva posto više noćenja nego prošlogodišnjega rujna, priopćila je danas Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.

Od početka godine do kraja rujna zabilježeno je 1.261.880 dolazaka i ostvareno je 5.945.877 noćenja, što je devet posto dolazaka te četiri posto noćenja više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Domaći turisti ostvarili su osam posto, a strani četiri posto noćenja više nego lani.

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Velike Britanije, zatim iz Njemačke, Poljske i Francuske te domaći turisti, turisti iz BiH, Češke, Slovenije, Italije, SAD-a, Norveške, Rusije, itd.

Od početka godine u hotelskom smještaju ostvareno je 2.956.754 noćenja, što je porast od dva posto, u kućanstvima je ostvareno 2.216.597 noćenja, što je porast od devet posto, a u kampovima 398.422 noćenja, što je devet posto manje u odnosu prema istom razdoblju prošle godine.

Pročitajte više