Predstava inspirirana Lukom Ritzom dobila ovacije na gostovanju u Berlinu: "Publika je bila na nogama"

PREDSTAVA Zagrebačkog kazališta mladih Ovo bi mogla biti moja ulica inspirirana ubojstvom zagrebačkom maturanta Luke Ritza na gostovanju u Theateru an der Parkaue u Berlinu doživjela je veliki uspjeh.

Glumica Nataša Dorčić i redateljica Anica Tomić su na Facebook profile Lukine majke Suzane napisale da je predstava odlično prošla. "Bili su na nogama i pljeskali su kako inače ne plješću i ne stoje na njihovim predstavama, a mi smo bili vođeni nekom nama već poznatom energijom", napisala je između ostaloga Nataša Dorčić. Redateljica Anica Tomić napisala je da je izvedba bila "prepuna" i "završila ovacijama".

Predstava Ovo bi mogla biti moja ulica autorski je projekt redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić. Premijerno je izvedena 23. listopada 2010. Progovara o nasilju među mladima u Hrvatskoj, a inspirirana je ubojstvom zagrebačkog maturanta Luke Ritza te sudbinama ostalih tragično preminulih mladića koje su ubili njihovi vršnjaci.

Kako ističu na stranicama matičnog kazališta, predstava se obraća svima koji su svjedočili ili svjedoče nasilju, posebno mladima, a svojim angažmanom pokušava otvoriti prostor za bolju budućnost. Ona postavlja pitanja na koja društvo prije svega treba pronaći odgovore, dok kazalište uključuje u izravan dijalog sa stvarnošću i to s onim problemima u njoj koji nas se izravno tiču i koji nam određuju sudbinu. U predstavi glume Suzana Nikolić, Nataša Dorčić, Marica Vidušić, Jadranka Đokić, Nađa Perišić, Dora Polić Vitez, Lara Janić, Damir Šaban, Vedran Živolić, Goran Bogdan, Petar Leventić, Danijel Ljuboja, Filip Nola, Edvin Liverić i Zoran Čubrilo.

Pročitajte više