Predstavljanje EU projekta "Sinergijski socijalni sustav"

Ilustracija: Shutterstock

DANAS će se u Zagrebu održati svečano predstavljanje EU projekta "Sinergijski socijalni sustav".

Na svečanom predstavljanju projekta bit će najavljene aktivnosti koje će se provesti, metodologija kao i ciljevi te predviđeni rezultati projekta.

Uzvanicima konferencije obratit će se Hrvoje Sadarić, pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih, Mirella Rašić, voditeljica Odjela za političko izvještavanje i analize- predstavnica Predstavništva Europske komisije u RH te ostali uvaženi predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj, kao i ostali članovi projektnog tima.

Projekt je s provedbom započeo 1. listopada 2014. godine u sklopu Programa Europske unije za zapošljavanje i socijalnu solidarnost - PROGRESS, a provodi ga Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

Vrijednost projekta je 159.633 €. Cilj je izraditi Strategiju za isplativiji sustav socijalne zaštite u Hrvatskoj temeljem prikupljenih podataka o svim programima socijalnim naknada na nacionalnoj i lokalnim razinama.

Pročitajte više