Presuda bivšem čelniku MMF-a: Strauss-Kahn nije kriv za svodništvo

Foto: FAH

FRANCUSKI sud je utvrdio da Dominique Strauss-Kahn nije kriv za svodništvo prilikom seks partija u Francuskoj, Belgiji i SAD-u, piše BBC.

Bivši čelnik MMF-a nikad nije priznao da je znao da su neke od žena koje su sudjelovale na tulumima prostitutke. Ova je presuda donijela kraj četverogodišnjim procesima protiv Strauss-Kahna, uključujući i optužbe za silovanje koje su odbačene 2012. godine.

Optužbe za seksualno zlostavljanje spremačice u newyorškom hotelu okončale su njegove političke ambicije i zvjezdanu karijeru, pa i potencijal za pozicijom predsjednika države.

Optužen da je organizirao orgije s prostitutkama

66-godišnji političar koji se financijski nagodio sa spremačicom Nafissatou Diallo u newyorškom hotelu Sofitel nakon što su newyorški tužitelji odustali od kaznenog progona 2011. u Francuskoj je optužen za poticanje na organizaciju orgija s prostitutkama.

Od povratka u Pariz s mjesta direktora MMF-a u Washingtonu Strauss-Kahn pokušava izgraditi novi život konzultantskim poslovima i neuspješnom investicijskom tvrtkom i novom životnom družicom nakon što ga je napustila supruga novinarka Anne Sinclair, inače bogata nasljednica.

On je zanijekao bilo kakve krivnju za seksualne optužbe.

U francuskoj aferi "Carlton" nazvanoj po luksuznim hotelima Strauss-Kahn optužen je da je krajem 1990-ih poticao na organiziranje orgija s prostitutkama.

Moguća kazna do 10 godina zatvora i 1,5 milijuna eura

U Francuskoj odnos s prostitutkom nije kazneno djelo no poticanje na druženje s njima ili osiguravanje prostitutki jeste i kazne za takva djela kreću se do deset godina zatvora i novčane kazne do 1,5 milijuna eura.

Njegova obrana tvrdila je da Strauss-Kahnu nije bilo poznato da su žene s kojima se upuštao u odnose u hotelima u Parizu, Lilleu i Washingtonu bile prostitutke, a nijekao je i da je poticao na njihovo angažiranje.

 
 
 
 

Pročitajte više