Preuređenje velikogoričke policije, svi zahtjevi predaju se u Zagrebu

Screenshot: Google Streetview

KRAJEM tjedna počinju radovi na rekonstrukciji zgrade velikogoričke policijske postaje, a za to vrijeme velikogorička policija radit će na dvije lokacije. Preseljenje počinje već krajem ovog tjedna.

"Preseljenje policijske postaje će se odvijati u četvrtak, petak i za vikend, a početak rada u Gradskoj upravi je 26. siječnja", obavijestio je načelnik policijske postaje Velika Gorica, Kristijan Suša.

Po dokumente u Zagreb

Za vrijeme preseljenja, svi koji zatrebaju novu osobnu, vozačku ili putovnicu svoje zahtjeve moći će predati u Zagrebu na dvije lokacije.

"U Petrinjskoj 30 mogu zatražiti izdavanje osobnih iskaznica, putovnica, prebivališta, boravišta, a vozačke dozvole i registraciju vozila u Heinzelovoj 98 u zgradi Policijske uprave", dodao je Suša.


Tijekom radova upravni poslovi obavljat će u prizemlju Gradske uprave, a poslovi vezani uz oružje bit će u operativnom dijelu koji će se nalaziti u Vukomeričkoj ulici.

Proširenje zgrade

"Na policijskoj postaji je predviđena kompletna rekonstrukcija cijele zgrade, plus jedan kat više, znači, proširit će se kapaciteti policijske postaje", kaže Suša. Uz unutarnju i vanjsku rekonstrukciju, policijska postaja dobit će i novu rampu za invalide kojima je do sada pristup postaji bio onemogućen.

"Pristup invalidima nije postojao. Mi smo u slučaju potrebe izlazili van i pomogli osobama s invaliditetom da dođu na šalter. Projektom je predviđena mehanička rampa na struju, odnosno lift koji bi trebao osobama s invaliditetom omogućiti pristup", zaključio je Suša.

Radovi na rekonstrukciji zgrade trebali bi završiti u roku od godinu dana.

Pročitajte više