Pripremite se za kišno i malo hladnije vrijeme

Foto: Hina

NAREDNIH nekoliko dana očekuje nas promjenjivo vrijeme s kišom.

Danas će, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno će biti kiše te lokalnih pljuskova i grmljavine, osobito u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab, od sredine dana do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 °C, u gorju malo niža.

Sutra će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom još se očekuju uglavnom na sjevernom i južnom Jadranu, te u noći i ujutro u gorju. Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 8 do 13, na Jadranu od 13 do 17, najviša između 16 i 21, na Jadranu 21 i 26 °C.

U subotu se na Jadranu očekuje većinom vedro vrijeme, a u nedjelju se pljuskovi očekuju uglavnom u unutrašnjosti. Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu i bura, podno Velebita s olujnim udarima. U petak i subotu temperatura zraka u unutrašnjosti malo niža.
 

Pročitajte više