Prisiljen na prosjačenje: Petogodišnjak iz Srbije s teškim opekotinama i slomljenom rukom završio na hitnoj

Ilustracija: Arhiva

BEOGRADSKA policija uhitila je 20-godišnjeg E.R. zbog sumnje da je petogodišnjeg romskog dječaka prisiljavao na prosjačenje nanoseći mu teške tjelesne ozljede. Dječak je u dva navrata bio zbrinut u Urgentnom centru u Beogradu, prvi put zbog opekotina na tabanima i rukama, a drugi put zbog slomljene ruke i napuknute slezene, javlja Blic.

Blicu je potvrđeno da je E.R. uhićen 9. rujna i priveden istražnom sucu Višeg suda u Beogradu uz kaznenu prijavu za trgovinu ljudima i nanošenje teških tjelesnih ozljeda dječaku.

Petogodišnji dječak inače je štićenik Centra za socijalni rad u Novom Sadu i korisnik Prihvatilišta, odakle je nestao 27. srpnja. Prvi put 25. kolovoza, a potom i 5. rujna, doveden je u Urgentni centar teško ozlijeđen, nakon čega je prebačen u Sveučilišnu dječju bolnicu u Tiršovoj. Tek poslije drugog puta reagirale su nadležne službe, pa je dječak nakon 12 dana boravka u bolnici u Tiršovoj vraćen Centru za socijalni rad u Novom Sadu i slučaj je prijavljen policiji.

Dječaka je tog 5. rujna do Centra za brigu o djeci u Zvečanskoj ulici, teško ozlijeđenog, dovela nepoznata muška osoba. Kako se neslužbeno doznaje, od njegovog nestanka iz Prihvatilišta 27. srpnja, E.R. ga je "uzeo pod svoje" i fizičkim maltretiranjem ga tjerao na prosjačenje. Dječaka toliko tukao da mu je pukla slezena i polomio mu je ruku, a prethodno mu je namjerno, topljenom plastikom, radio opekotine na tabanima i rukama.

Pročitajte više